ceramics

Asparagus

Tuesday, April 29, 2014


Sezon szparagowy uważam za otwarty ;-)

Dzisiaj po raz pierwszy wróciłam do domu z pękiem dorodnych polskich szparagów.

Lubicie? Bo ja bardzo :-)


Szparagi z jajkiem w koszulce z sosem holenderskim.
Zupa krem ze szparagów.
Szparagi zapiekane z łososiem.
Szparagi z grilla w szynce parmeńskiej.
Ach ileż to mam w głowie szparagowych wariacji ;-)



You Might Also Like

20 comments

  1. Ale pięknie i smacznie :)
    Pozdrawiam :)

    ReplyDelete
  2. Szparagi, kawior fiu, fiu ... w kieliszku też jest pewnie ekskluzywnie :) Zdjęcia prezentują się pysznie :) Pozdrowienia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm ponoć szparagi „lubią” wina białe, wytrawne, z zaznaczoną kwasowością i mineralną nutą. U mnie to tylko kwaskowy sok jabłkowy ;-)
      Uściski przesyłam ;-)

      Delete
  3. Uwielbiam takie prosto z wody, z dodatkami.... w każdej postaci, nawet z puszki. Lecę ugotować swoje :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo z puszki to jeszcze nie degustowałam, ba, takowe to nawet nie rzuciły mi się w oczy na sklepowych półkach. Ale ja jednak najbardziej lubię te ugotowane z odrobiną prawdziwego masła ;-)

      Delete
  4. też już otworzuyłam - zupą szparagową :) smacznego

    ReplyDelete
    Replies
    1. a dziękuję ;-) Zupa jest następna w kolejce ;-)

      Delete
  5. No popatrz, ja dzis caly dzien "trulam" mojemu mezowi jak to bardzo mam ochote na szparagi:-)sztucce extra!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. no Madziu pora najwyższa rozpocząć sezon szparagowy ;-)

      Delete
  6. uwielbiam szparagi , ale jeszcze bardziej Twoje akcesoria jadalniane , sztućce są przepiękne i ten ręczniczek też wpadł mi w oko :) pozdrawiam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Widzę, Kasiu, że jest nas trochę, szparagowych amatorów ;-) Ręczniczek to mój ulubiony Lene Bjerre a sztućce to clayre & eef :-) Uściski :-)

      Delete
  7. Małgosiu uwielbiam szparagi! Najbardziej mi smakują z bułką tartą :) totalnie nie jestem stylowa jeśli chodzi o jedzenie, lubię je jeśc tak, jak fasolkę szparagową wsuwam. Ale gotuję tez krem ze szparagów i zawijam w szynkę, jak te świstaki w sreberka. Małgosiu ogromnie Ci dziękuje za kciki i za dobrą energię w Tygrysiowej sprawie :) wydaje się być wszystko na dobrej drodze :) uściski ślę dla Ciebie o przytulanki i głaski dla Futrzastych :) :****

    ReplyDelete
    Replies
    1. Widzę, że szparagowa tradycjonalistka ;-) Ja również lubię je w takiej postaci :-)
      Cieszę się bardzo, że z Tygrysia ma się dobrze i dalej trzymam kciuki za pełen sukces :-)
      Ściskam :-)

      Delete
  8. Bardzo lubię szparagi też muszę coś z nimi przyrządzić. Pozdrawiam

    ReplyDelete
  9. Małgo ;-) ja ubóstwiam... mogłabym jesć cały czas... szczególnie lubię smażone i polane odrobiną sosu Teryaki ;-)... nawet teraz mi ślinka cieknie. Buziaki i dobrego dnia ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teryaki powiadasz - tak jeszcze nie próbowałam... nic straconego bo dzisiaj też mam w planach szparagowy zakup;-)
      Tobie również udanego dnia, Olu :-)

      Delete
  10. Uwielbiam szparagi! :) Zwykłe po prostu bez niczego i z niczym, tak o na kolację... mmm

    ReplyDelete
  11. Uwielbiam warzywa w każdej postaci i chyba kazde :))) Także jest bardzo "za" takim połączeniem.
    Piekne zdjecia :))))
    Miłego dnia życzę kochana. Buziaki

    ReplyDelete

Dziękuję za Twój komentarz :-)